News

APTUR-Balears s’incorpora a PIMEM amb una aposta pel desenvolupament local i la sostenibilitat

Palma. 04 de mayo de 2017.

APTUR-Balears s’ha incorporat a PIMEM (Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca) i a partir d’ara les des associacions professionals compartiran una estratègia comú en defensa del lloguer vacacional com part del teixit productivo de Balears. La incorporació suposa que APTUR-Balears es convertirà en la veu de PIMEM a les meses de turisme, incrementant així la seva capacitat d’interlocució davant institucions públiques i altres organismes.

Joan Miralles, president d’APTUR-Balears, ha destacat que la incorporació a PIMEM cerca també “incrementar la col·laboració amb els petits productors, que contribueixen a la riquesa de Balears” i que l’objectiu és que “el lloguer vacacional sigui la palanca de desenvolupament de la petita i mitjana empresa”. A més, ha aprofitat per fer una “crida al consens i al diàleg entre institucions, lloguer vacacional, hotelers, GOB, Terraferida, petits productors… per fer un model més sostenible”.

Per la seva part, Jordi Mora, president de PIMEM, ha recordat que “el model turístic no és el de fa 20 anys i el lloguer vacacional no va en contra de ningú”. En aquest sentit, ha valorar positivament que Ashome, l’associació hotelera de Menorca, “hagi modificat els seus estatuts per donar cabuda al lloguer vacacional”.

A la roda de premsa també hi han assistit dues propietarios que fan lloguer vacacional i representants de PIMEM Comerç, Associació de Restauradors i Associació del Taxi, per donar suport a la incorporació del sector del lloguer vacacional a PIMEM. Les propietarios que fan lloguer vacacional, Antònia Mayol i Miquela Vanrell, han mostrat a través de la seva experiència personal com aquest model d’allotjament pot ser una sortida per dinamitzar l’economia de pobles que fins ara no es beneficiaven del turisme, o com pot convertir-se en una ajuda per fer possible la sortida professional de persones que, com n’Antònia, s’havien quedat sense treball, o que, com na Miquela, volen conciliar la vida laboral i la familiar. En aquest sentir, s’ha destacat que és important “fer una transformació global sobre quin model turístic volem”, en un moment en el que “per primera vegada els petits propietaris tenim accés a l’economia turística”.

Finalment, el president d’APTUR-Balears ha recordat que, segons un estudi d’ESADE, el 80% de la despesa que realitzen els turistes de lloguer vacacional es destina a oci, cultura i transport, i un 32% es queda en el comerç de proximitat.

Share it on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *