News

Col·legis i associacions professionals signen el manifest de suport al lloguer vacacional

Palma. 09.06.17.-

El manifestó d’APTUR-Balears “Per un turisme de qualitat i per tots” ha rebut avui el suport del Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Balears i l’Associació de Corredors i Correduries de Seguros de Balears.

Juan Carlos Moll, membre de la Junta Directiva d’APTUR-Balears, ha destacat en la firma del manifest, que el model d’allotjament basat en el lloguer vacacional “és sostenible i ajuda a superar l’estacionalitat, un dels principals problemes de Balears”. Moll ha anunciat que en els propers dies s’uniran a la firma del manifest altres col·legis oficials i associacions professionals, com el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; el Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca i l’Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris.

Fins ara ja han firmat el manifest de suport al lloguer vacacional més d’una veintena d’organitzacions, entre les que es troben PIMEM, PIMEM-Comerç, Afedeco, ACOTUR (Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca), Mercat Municipal de Santa Catalina,  Mercat Municipal de Pere Garau, Mercat Municipal de l’Olivar, Mercat d’Inca, AMAT (Associació Mallorquina d’Atraccions Turístiques), ABONE (Associació Balear d’Oci Nocturno i Entreteniment), Associació de Petits Cellers de les Illes Balears, l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, Coanegra (cooperativa d’agricultora i  consumidors de productes ecològics), Mallorca Verda (cooperativa especialitzada en productes tradicionals), l’Associació de Fabricants de Begudes Refrescants de les Illes Balears i Sa Llubinera (productes tradicionals mallorquins).

Francisco Ramis, president del Col·legi Oficial de Titulats Mercantils i Empresarials de Baleares, ha destacat el suport de la seva organització al lloguer vacacional i la importància que ha tengut la seva col·laboració amb APTUR-Balears per promover que tots els propietaris tributin els  seus ingressos, així com per la creació d’un impost turístic just per tots: “Igual que caminam junts en la creació de l’Ecotaxa, caminarme plegats per treure endavant una regulació justa pel lloguer vacacional”. Ramis ha advertit que hi ha aspectes del projecte de modificació de la Llei de Turisme que poden topar amb altres legislacions nacionals, com la Llei de Propietat Horitzontal i la Llei d’Arrendaments Urbans.

Carlos Lluch, president de l’Associació de Corredors i Correduries de Seguros de Balears, ha destacat que “tot el que sigui bo per l’economia de proximitat, és bo per tots” i ha defensat que “les lleis han d’estar al servei del ciutadà i no al revés”.

 

 

Share it on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *