News

APTUR-Balears demana al Govern que tengui en compte les advertències del Ministeri d’Economia amb la llei de lloguer turístic

Palma. 12.06.17.-

APTUR-Balears ha demanat al Govern que tengui en compte les advertències realitzades pel Ministeri d’Economia i Competència sobre la Llei de Turisme, per no treure endavant una legislació que generi més inseguretat jurídica i que pugui ser revocada poc després d’aprovar-se.

L’associació de referència del lloguer vacacional a Balears considera que l’informe enviat pel Govern central questiona determinats aspectes del projecte de modificació de la Llei de Turisme en termes de necessitat i proporcionalitat, exigits per les restriccions a la llibertat d’empresa. A més, segons l’informe del Ministeri, el Govern estaria obligat a comunicar a la Comissió Europea els límits màxims de comercialització d’estandes turístiques i la zonificació, amb possible risc de greus sancions per part de la Unió Europea.

Aquestes advertències del Govern no són les úniques contra les novas legislacions que pretenen restringir el lloguer vacacional a altres llocs de l’Estat. La setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Canàries va emetre un segon fall contra el decret que regula el lloguer vacacional a aquesta comunitat. A més, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat el Pla d’Usos de Ciutat Vella per considerar que “vulnera el principi d’igualtat”.

APTUR-Balears considera que, tenint en compta aquests precedents, el Govern de les Illes Balears hauria de ser especialment cuidadós, ja que existeix la possibilitat que la nova legislació entri en conflicte amb altres lleis d’àmbit estatal i europeu. Motiu pel qual, l’associació demana que es desenvolupi una llei seriosa que no tengui els peus de fang.

Share it on

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *