News

APTUR-Balears demana al Consell d’Eivissa responsabilitat i seny en la futura zonificació

Palma. 9 de febrer de 2018.- Davant la gran preocupació de les famílies que es dediquen al lloguer vacacional a Eivissa, APTUR-Balears demana al Consell responsabilitat i seny en la futura zonificació del lloguer vacacional a l’illa, i que permeti que l’oferta existent pugui continuar desenvolupant la seva activitat amb normalitat. L’associació considera que s’ha de regular el lloguer turístic, però assegura que una actuació totalment prohibitiva aniria contra la demanda dels viatgers i perjudicaria, no només als propietaris d’habitatges vacacionals, sinó a Eivissa com a destinació turística.

També l’oferta bàsica (restauració, comerç de proximitat, etc) es veuria perjudicada greument amb una zonificació basada en la prohibició, ja que el lloguer vacacional és la forma d’allotjament que deixa més ingressos en aquests tipus d’establiments, democratitzant els beneficis del turisme i contribuent a la desestacionalització.

APTUR-Balears defensa el dret a l’habitatge dels residents a l’illa i demana al Consell d’Eivissa que ho faci possible a través de polítiques socials específiques i no prohibint el lloguer vacacional que, com demostren les darreres dades d’Egatur, aporta més prosperitat que el turisme hoteler: els viatgers que s’allotgen al lloguer vacacional gasten un 23% més dels que pernocten a hotels.

Share it on