News

EL PATRÓ DE DENSITAT INCORPORAT AL PIAT FARÀ IMPOSSIBLE DONAR NOVES ALTES A DETERMINADES ZONES DE MALLORCA.

  • La patronal del lloguer turístic, que vol analitzar en profunditat el document, considera el PIAT una mesura més de restricció cap al sector vacacional.

Palma de Mallorca, 19 de juliol de 2018

Habtur Balears “analitzarà amb profunditat” el Pla d’Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) una vegada hagi estat presentat per part del Consell de Mallorca. D’entrada l’associació veu amb preocupació “el patró de densitat incorporat al document”. Segons la gerent d’Habtur, Maria Gibert, aquest punt “farà impossible donar noves altes a determinades zones de Mallorca”.

Des de la patronal expressen que les decisions que està prenent el Govern del Pacte respecte al lloguer vacacional estan “duent a que es perpetri el model hoteler” i que això “impedeixi un repartiment real de la riquesa dins la societat balear”.

Amb totes les mesures que s’han dut a terme al llarg d’aquesta legislatura, cada vegada han dificultat més i més l’exercici de l’activitat per part dels ciutadans que tenen habitatges d’ús turístic, i ara, a les portes del final del procés de regulació “veiem com es deixarà fora a moltíssima gent” expliquen des de Habtur.

Gibert, a més, ha volgut remarcar que aquest nou pla de regulació l’únic que està fomentant “és la creació d’una economia submergida sense cap tipus de control” que des de l’associació “preocupa moltíssim”.

Pel que fa al sostre de places, també és un factor que intranquil·litza a la patronal, ja que de les 115.000 places establertes per al sector vacacional, n’hi ha 90.000 que no han passat per borsa i que per tant seran baixes definitives i no recuperables. “Una altra de les mesures liquidadores que ens aplica aquest govern mal anomenat d’esquerres” afirmen.

Share it on