Skip to main content

Habtur es reunirà amb els representants polítics de cada partit per explicar les seves propostes

  • Hem de redefinir el model turístic perquè s’adapti a la realitat del segle XXI

 

Habtur vol proposar la instauració “d’un nou model turístic més sostenible, respectuós amb el medi ambient, que generi riquesa, desestacionalitzat, que no consumeixi territori i que permeti la convivència entre ciutadans i visitants”. Per això, segons ha confirmat el president d’Habtur, Joan Miralles, a partir d’aquesta setmana mantindran reunions amb els principals representants dels diferents partits polítics de les illes per tal de que integrin al seu programa les propostes de l’Associació d’Habitatges Turístics de Balears.

En la cerca d’una redefinició d’un model que s’adapti a la realitat del segle XXI, Habtur vol fer veure als partits polítics “el gran ventall d’activitats econòmiques que van lligades directa o indirectament al lloguer turístic”. Miralles afirma que aquest tipus de turisme permet “diversificar la nostra oferta i desestacionalitzar, ja que les ETH no tanquen durant tot l’any”.

Miralles i el seu equip aposten per un turisme de qualitat, no quantificat segons el preu de l’allotjament, sinó apostant per “donar valor afegit, seguretat, diversificació i proximitat”. Deixant a un costat l’antic model tradicionalista del “sol i platja” i pensant en el futur d’aquí a 20 anys.

La sostenibilitat del medi ambient de les illes és un dels eixos d’aquestes 10 propostes que Habtur vol comunicar als partits polítics. Des de l’associació creuen que les Illes Balears seran una comunitat més competitiva “si preservem al màxim els nostres paisatges”; i estan segurs que un model “ben regulat” de lloguer turístic aconseguirà aquest objectiu.

Amb un total 10 punts, Habtur vol aconseguir que els polítics donin suport a unes propostes que creuen que millorarà la qualitat turística de les illes i que millorarà la vida dels ciutadans i ciutadanes de la comunitat. “Apostem per la innovació i especialització, per un turisme de valor afegit, volem equiparar les condicions entre les diferents parts del sector turístic, mantenir l’ecotaxa, promoure l’eficiència energètica a les cases vacacionals, fomentar sinèrgies, suprimir la temporalitat de les llicències o inclús revisar les zonificacions”.

ETH, habtur